Jun 30 2009, 09:50 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 346 Joined: 11-December 07 From: podgorica Member No.: 5 |
Sta je? Mislili ste da je zavrsetkom ekspedicije Everest sve utihnulo i zamrlo? E pa, prevarili ste se.
Da tako ne bude ovaj put pobrinuli su se clanovi PSK Komovi iz Podgorice: Milan Radovic, Aleksandar Dzajic, Celebic Boris, Tanja Pavlicic i Dusan Stevovic alijas Ujak, koji su 28.juna na Vidovdan kenuli put dalekog Kavkaza sa ciljem da se popnu na vrh Elbrus 5642m.Ekipa je prilicno iskusna, osim Dzaje svi su vec bili i na visocijim planinama. nek im je sa srecom. -------------------- "Pod kojim uglom letis u nebesa pod tim te ceka hladna Trebjesa"
|
|
|
|
![]() |
Jul 8 2009, 11:39 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 346 Joined: 11-December 07 From: podgorica Member No.: 5 |
Ekipa iz PSK Komovi Milan, Dzaja, Tanja i Boris popeli su se jutros na vrh Kavkaza - Elbrus,5642m. najstariji clane ekipe Ujak, nazalost odustao je od uspona zbog prehlade.Milan kaze da je gledao svitanje na vrhu! ne sumnjam da je osjecaj fantastican.
Svima zelim jos mnogo uspona, mislim da dio ove ekipe sprema jos jedan uspon ovog ljeta, ali o tome oni kad se vrate. pozdrav vanja -------------------- "Pod kojim uglom letis u nebesa pod tim te ceka hladna Trebjesa"
|
|
|
|
Jul 9 2009, 02:26 AM
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 486 Joined: 31-December 07 From: Burnaby, British Columbia Member No.: 8 |
Cestitke na izvanrednom uspjehu!
Ovo iskustvo ce koristiti u buducim teskim usponima. -------------------- |
|
|
|
Jul 9 2009, 06:34 AM
|
|
![]() C9H13NO3 ![]() ![]() ![]() Group: Administrators Posts: 121 Joined: 9-January 08 From: SOA NEBESKA Member No.: 12 |
Bravo bravo, svaka cast, cestitke ekipi.
-------------------- [adrenaline keeps me in the game...]
|
|
|
|
Jul 20 2009, 12:01 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 96 Joined: 2-January 08 Member No.: 9 |
Hvala svima na čestitkama i podršci, ona je uvijek dobrodošla i stimulišuća posebno kad dolazi od dragih ljudi koji znaju cijenu svakom planinarskom naporu i uspjehu...
Imali smo sreću sa vremenom i sve je, bar što se tiče uspona, išlo po planu. Elbrus nije tehnički naročito zahtjevan, ili bar meni ne obzirom da sam bio na mnogo zahtjevnijim vrhovima, ali daleko od toga da je lako. To pokazuje i činjenica da je jedan član naše ekipe morao naglo da se spušta u dolinu zbog zdravstvene situacije, jedan je dobio promrzline na nogama a 6 članova tima je odustalo na završnom usponu na različitim visinama. Ja sam išao na čelu prve grupe koja je popela Elbrus sa 4200 mnm za 7,30 sati što je veoma dobro vrijeme. Na vrhu smo bili tačno u svitanje tako da smo imali očaravajuću sliku. Inače, generalno gledano, Elbrus je poput Akonkagve izuzetno psihički teška planina jer ima one čuvene traverze koje traju beskonačno, pa ako čovjek ne isključi mozak u startu onda je taj pritisak toliko jak da izaziva kolebanje. Ali, i to smo davno prevazišli. Ipak, najteži dio ekspedicije je put, koji je zbog daljine i činjenice da smo morali izbjeći Moldaviju trajao 4 dana u jednom pravcu! 7000 km u kombiju je pravi podvig! No uz razne vrste rumunskog, ukrajinskog i ruskog piva nekako smo prebrodili i višesatna maltretiranja na svakoj granici (čitaj: uz podmićivanje svakog ko je iskočio iz kakvog žbuna u različitoj uniformi, makar on i bio seoski lovac na zečeve u kukuruzištu). Uskoro podrobniji izvještaj sa slikom zastave OCP-a na najvišoj koti Evrope! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 10th September 2010 - 07:59 PM |