Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Motorima do sjevera Evrope
Montenegroclimbing.net Forum > Montenegroclimbing > Ostalo
Pedja
Nas drugar Ice i ekipa su krenuli motorima na 11000km dug put, u prilogu je dio objavljen u Vijestima.

Trojica motociklista iz Podgorice Ivan Božović, Blažo Milić i Nino Bojić juče su krenuli na 11.000 kilometara dug put, čiji je cilj “osvajanje” Nordkapa - najsjevernije tačke evropskog kontinenta koja se može dosegnuti kopnom.
Na 25-dnevno putovanje, na kojem planiraju prolazak kroz 17 evropskih država i 14 dana za postizanje svog cilja, juče su ih, ispred redakcije dnevnog lista “Vijesti”, pozdravili brojni prijatelji i kolege.
Član tročlane ekspedicije Blažo Milić, tehnički direktor “Vijesti”, kazao je da će to biti “nomadsko putovanje”, na kojem će se truditi da što više borave “pod vedrim nebom”.
- Zabilježićemo sve vrijedne detalje, koje ćemo po povratku, kroz dvije do tri televizijske reportaže, podijeliti sa gledaocima TV “Vijesti”, koja je ujedno i medijski pokrovitelj našeg putovanja – rekao je Milić.
Motori koje će u osvajanju Nordkapa voziti ovi mladi ljudi pažljivo su birani za tako daleku destinaciju i veoma su skupi.
- Ipak, motori su naša ljubav i zadovoljstvo, a samo putovanje za nas predstavlja veliki izazov – dodao je Milić.
Nordkap je najsjevernija tačka evropskog kontinenta koja se može dosegnuti kopnom. Centar je norveške regije Finnmark na ostrvu Mageroya, koje je posljednji komad evropskog tla povezan sa kontinentom podmorskim tunelom.
Sa srecom momci i pamet u glavu!
Zoka
Prava nomadska expedicija.
Idu na jedan od krajeva svijeta ... Mogu zamisliti taj osjecaj. Svaka im cast na plan. Nekim ljudima je ovaj svijet tako mali.
Nadam se da cemo ih moci pratiti ovdje na OCP forumu?
Pedja
Na sajtu http://www.vijesti.cg.yu/nordkapp/dani.html mozete pratiti aktuelna desavanja vezana za ovu eksp.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.