Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Penjanje oko Bukumirskog jezera za vikend
Montenegroclimbing.net Forum > Montenegroclimbing > Najave
I van
Drugari, za one koji imaju nekog iskustva sa penjanjem u snijegu i ledu, ovog vikenda bi trebalo da konacno napravimo jednu malo "gabaritniju" akciju. Elem, prociscen je put do Bukumirskog jezera, a snijega u tamosnjim stijenama ima koliko 'ocete. Kuloari su pristojno zapunjeni, strehe nisu prevelike, a ima i smjerova primjerenih nasim mogucnostima. Nesto se dopisujem sa Racom i AOB-om da i oni navrate, tako da bi gore moglo da se iskombinuje jedno fino vikend penjanje. Zamisljena organizacija ide ovako: Beogradjani krenu u petak vece vozom i dodju u Pg u subotu ujutro (u neko doba, kad, to samo Bog zna). Mi ih pokupimo na stanici i odemo na Buk.jezero. Tamo napravimo kamp, prosetamo malo okolo, smeknemo sta ima i u kakvom je stanju, rijesimo ko ce sta i s kim da penje, i navalimo na zdranje onoga sto smo sa sobom ponijeli. Ako ce Kaleza da nosi rostilj, ja nemam nista protiv. U nedelju ujutro se malo ranije dignemo, odemo ko je gdje mislio i prodjemo kako prodjemo, vratimo se u kamp i, ako niko nije nigdje zaglavio pa da moramo i da se igramo GSS, spakujemo se natenane i natrag u civilizaciju (ovo samo figurativno, jbg, neko zivi i u Podgorici). Beogradjane isporucimo kod mene na Stari Aerodrom, tu ih Strahinja i Rale maltretiraju do uvece, a onda ih odbacimo na stanicu i ispratimo za Bgd. U ponedeljak, kako to ljudski valja i trebuje, svi na svoje radne zadatke. OK?
Ivan
Rade
Super ideja. Nego, šta je sve potrebno od opreme i ko sve može ić? ( s obzirom na iskustvo )
sparco
odma je eliminisao nas noobove koji bi sjedjelji i gledali i kupili iskustvo, smrc..................
vanja
Bjese uspjesna akcija, u subotu i nije bilo nesto, dosta toplo i meko, kasnije je dunuo sjever tako da je u nedjelju ujutro zabetoniralo, lijepo penjanje u stijenama Surdupa i Stitana.
Rade
Treba iskoristit dane po srijedi i pad temperature za penjanje.
Rade
Evo mog izvještaja sa Treskavca od ovog vikenda,

http://www.popenji.me/index.php?option=com...e&Itemid=55

Nadam se da ću ove godine počet da pišem izvještaje sa akcija MAK-a kao član kluba wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.